Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

WALLIS SIMPSON'DAN BİZE KALAN


"I'm not a beautiful woman, so the only thing i can do is dress better than anyone else." 


       Wallis Simpson; iki kere evlenip boşanmış, İngiltere tarihinde ilk defa bir kralın, 8. Edward'ın uğruna tahttan feragat ettiği bir Amerikalı. Kısa bir google aramasında bile hakkında/haklarında söylenen, iddia edilen yüzlerce şeyle karşılaşabilirsiniz. Evliliklerinin Peter Pan lakaplı Edward'ın krallığın verdiği ağır sorumluluklardan kurtulabilmesi için bir plandan ibaret olduğundan tutun da "yüzyılın aşkı"nı yaşadıklarına kadar uç yorumları okumanız muhtemel. Gerçekler ise hikayenin devamında: Evlilikleri sonrası Windsor Dük ve Düşesi unvanlarını alırlar. İngiliz monarşisi Wallis'i hiçbir zaman kabullenmez ve hayatlarını İngiltere'nin dışında, Avrupa'nın çeşitli yerlerini dolaşmakla beraber çoğunlukla Fransa'da sürdürürler.




        Fotoğraflarda Dük ve Düşes'i ayrı görmek neredeyse imkansız. Ve tabii imkansız olan bir diğer şey de belirgin imajlarını fark etmemek. Wallis'in yerleşik güzellik anlayışımıza uymadığı kesin. Ne var ki o, bu durumunu zekası ve stiliyle alt etmiş bir kadın. İlk yazdığım cümleyi onun ağzından tekrarlamakta yarar var: I'm not a beautiful woman, so the only thing i can do is dress better than anyone else. İşte stilin gücünü kavrayabilmiş ve bunu başarıyla kullanan bir kadın! 

















  •        Elsa Schiaparelli ve Christian Dior'un sadık birer müşterisi -bana sorarsanız en iyi modellerinden biri aynı zamanda.
  • Elbiselerini boynu ve bilekleri açıkta bırakacak şekilde diktirmesinin nedeni Edward'ın hediyeleri olan Cartier mücevherleri. Genellikle sade çizgide ilerleyen haute couture kıyafetlerinin en iyi tamamlayıcıları bunlar
  • Bir de "Wallis mavisi" var, Wallis'in eşsiz stiliyle beraber moda dünyasına bağışladıkları arasında. Mainbocher tasarımı gelinliğinin rengi ve düşesin de kendisine en çok yakıştırdığı renk olması Wallis mavisini doğurmuş.
  • Her daim formda görünmesini de "You can never be too rich or too thin." sözünü okuyunca anlıyorum :)



Wallis de Edward da stilleriyle birbirlerinin tamamlayıcıları. (Edward'ın stil incelemesini erkek modası bloggerlarına bırakıyorum :) ) Aşkları hakkında pek çok spekülasyon olsa da stilleri net, hala taze ve kesinlikle ilham verici.

NOT: Madonna'nın yönetmenliğini yaptığı W.E.'yi izlemenizi tavsiye ederim. Filmin müzikleri ise ayrıca bir dikkat gerektiriyor.